Caută
Close this search box.

Alegeri în Rusia: Ţarul Putin se pregăteşte pentru al patrulea mandat, după 18 ani de «domnie»

Secţiile de votare s-au deschis în Rusia – dimineaţă, la Moscova, dar şi în toată partea centrală a Rusiei – pentru alegerile prezidenţiale.

Sunt aşteptaţi la urne 110 milioane de cetăţeni, care îşi vor alege liderul pentru următorii şase ani, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Vladimir Putin, aflat la cârma Rusiei de 18 ani în calitate de preşedinte şi premier, este aşteptat să câştige duminică – fără surprize – al patrulea mandat prezidenţial, care l-ar plasa la conducerea ţării până în 2024. Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, care nu participă la scrutin pentru că ar fi avut o condamnare penală, a cerut ruşilor să boicoteze alegerile.

Ziua-maraton a scrutinului a început în urmă cu nouă ore în Kamchatka, Chukotka şi Magadan, regiunile cele mai orientale ale ţării, unde peste numai trei ore secţiile de votare se vor şi închide.

Ca peste tot în ţară, cetăţenii ruşi îşi vor putea exercita dreptul electoral până la ora locală 20,00, după care va începe numărarea voturilor.

Întinsul teritoriu al Rusiei acoperă 11 fusuri orare, de aceea ziua votului va dura practic 21 de ore.

Scrutinul se va desfăşura în peste 97.000 de secţii în Rusia şi în alte 400 deschise în 145 de ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri