Caută
Close this search box.

Andreea Cosma, audiată la Parchet. Noi acuzaţii împotiva procurorului Negulescu

andreea cosma

Deputatul PSD Andreea Cosma s-a prezentat la Parchetul General ca să depună mai multe documente.

Acestea au legătură cu cu plângerea penală pe care a făcut-o împotriva fostului procuror Mircea Negulescu.

Vlad Cosma şi sora sa, Andreea, au fost şi miercuri la Parchetul instanţei supreme.

Vlad Cosma, fost deputat, anchetat în mai multe dosare, care aşteaptă şi o sentinţă, susţine că a depus noi probe în sprijinul mărturiilor pe care le face în faţa procurorilor cu privire la modul în care se derulau anchetele la DNA Ploieşti. El a mai afirmat că mai sunt şi „alte lucruri” pe care nu le-a prezentat public.

Numele lui Vlad Cosma este legat de scandalul declanşat de interceptările de la DNA Ploieşti, unul dintre motivele pentru care Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, ar fi cerut demisia şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi

Andreea Cosma îl acuză pe fostului procuror Mircea Negulescu de sustragere şi distrugere de înscrisuri, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi abuz în serviciu.

Andreea Cosma a explicat că aceste acuzaţii se referă la ridicarea de către Mircea Negulescu a actelor de la cabinetul ei de notar.

„A luat vreo 20.000 de acte, dintre care 10.000 de acte autentice. Am cerut daune morale şi materiale, pentru că am adus şi certificatul medical prin care demonstrez că în timpul urmăririi penale am pierdut sarcina. Mi-a ridicat arhiva notarială, în condiţiile în care arhiva este proprietatea statului. A încălcat pur şi simplu legea notarilor publici”, a declarat Andreea Cosma, citată de Agerpres.

Ea a precizat că va depune la Parchet mai multe documente.

„Am procesul verbal prin care mi s-a ridicat în mod abuziv şi ilegal arhiva de notar, ordonanţa de dispunere a controlului judiciar faţă de mine, prin care mi s-a interzis să părăsesc oraşul Ploieşti şi zona Ploieşti-Bucureşti, pentru că nu am avut voie să mă deplasez în afara acestei zone pe timp de 8 luni, certificatul medical în legătură cu pierderea sarcinii şi alte documente”, a spus Andreea Cosma.

Andreea Cosma trebuia să ajunga ieri la Parchet, pe 8 martie, dar a spus că vrea să petreacă Ziua Femeii alături de mama şi fiica sa.

Potrivit Andreei Cosma, Vlad Cosma şi tatăl lor, baronul prahovean Mircea Cosma, aşteaptă încrezători decizia instanţei din 22 martie în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit un milion de euro de la oameni de afaceri interesaţi să obţină contracte cu statul.

Deputa Andreea Cosma susține că nu a avut relații intime cu procuroul Mircea Negulescu, zis „Portocală”.

Conform Realitatea TV, Andrea Cosma a negat scenariile vehiculate de presă, dar alimentate chiar de declarațiile ei și ale altor apropiați din scandalul Cosma-DNA privind o presupusă legătură pe care ar fi avut-o cu fostul procuror de la DNA Ploiești.

„Fotografii poate că are domnul Negulescu cu mine selfie, când eram la birou, în activitatea notarială, cu siguranţă nu are fotografii cu mine de la plajă sau în alte ipostaze, este exclus,”

Pot merge și la detectorul de minciuni

Referitor la o presupusă relație intimă cu procurorul, deputata a afirmat că nu este adevărat, „pot merge și la detectorul de minciuni, dacă cineva nu mă crede.”

Într-o declarație anterioară, dată luni dimineață, când a sosit la ICCJ. Andreea Cosma a declarat că avea „două variante: să mă duc la puşcările sau să intru într-o relaţie cu Negulescu. Am încercat să am o relaţie cu un om care era inumam. Nu imi e teamă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri