Caută
Close this search box.

Aplicaţia care recompensează studenţii cu bilete la film şi cafea gratis. Condiţia este ca aceştia să folosească mai rar smartphone-ul

O idee inedită s-a născut în Danemarca. Aplicaţia Hold este o platformă mobilă disponibilă pe iOS şi Android, gândită în interesul studenţilor, care-i recompensează pe aceştia cu bilete gratuite la filme şi cafea dacă aceştia îşi verifică mai rar telefoanele mobile. 

Un studiu realizat în 2017 de către Universitatea din Texas ne arată că verificatul constant al telefonului mobil nu face bine creierului utilizatorului. În plus, productivitatea şi timpul de raspuns sunt reduse de către utilizarea exagerată a smartphone-urilor. Pentru a preveni aceste lucruri, aplicaţia Hold recompensează studenţii care îşi ”neglijează” telefoanele cu bilete la film şi cafea gratuită. Chiar dacă aplicaţia este folosită cu preponderenţă în ţările nordice, aceasta a fost lansată de curând şi în Regatul Unit, iar în viitorul apropiat o vom putea vedea în toată Europa. Compania din spatele aplicaţiei Hold are parteneriate cu diverse cinematografe pentru a putea impulsiona studenţii să fie mai atenţi la viaţa de zi cu zi şi mai puţin concentraţi pe ecranele telefoanelor mobile. Dacă nu îşi verifică constant smartphone-urile, studenţii vor primi un număr de puncte. Cu cât este mai mare perioada de timp dintre interacţiunile cu telefoanele mobile, cu atât mai rapid faci puncte suficiente pentru a te bucura de premii. De asemenea, perioada în care pot fi acumulate punctele respective este presetată pentru o zi normală de lucru, astfel că platforma mobilă nu poate fi păcălită în timpul somnului. Aplicaţia Hold este gândită de trei studenţi de la Facultatea de Business din Copenhaga, Danemarca. Aceştia au reuşit să obţină o finanţare importantă, de aproape un milion de euro, pentru ideea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri