Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va publica motivarea legată de avizul negativ pe care l-a dat în ceea ce privește propunera de revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, procurorul şef al DNA.

Comunicat de presă privind motivarea hotărârii nr. 52 din 27 februarie 2018 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii

În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale.

Hotărârea va putea fi vizualizată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii la secţiunea “Activitate consiliu – Hotărâri ale CSM.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, conform CSM.

Toader a cerut demisia şefei DNA

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

”In temeiul prevederilor art. 54 alin. 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA. Raportul, însoţit de propunerea de revocare a procurorului şef, va fi transmis către Secţia pentru procurori a CSM, precum şi către preşedintele României, pentru a analiza şi pentru a decide în acord cu competenţele constituţionale pe care fiecare le are”, anunţa Tudorel Toader joia trecută.

136 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here