Un sondaj realizat de IMAS arată foarte clar că PNL are 29,4%, iar PSD 28,6%. De asemenea, USR este în creştere şi a ajuns la 11,2%, urmat de ALDE cu aproximativ 10%. Barna spune că sondajul arată faptul că „Liviu Dragnea şi PSD sunt o carte necâştigătoare”.

„USR a contractat sistemul ROmnibus al IMAS, prin care lunar se fac anchete şi analize sociologice, şi putem să vă spunem rezultatele la nivelul lunii februarie. Aceste rezultate sunt pe site-ul USR detaliate, dar sunt câteva concluzii interesante după ce timp de un an de zile România a aşteptat cu năframa la geam binele pe care le-a promis PSD-ul în campania electorală şi a primit, în schimb, demonstraţii publice şi încercarea de siluire a justiţiei. Această dezamăgire inevitabilă începe să apară în sondaje. La nivelul lunii februarie, confrom sondajului IMAS, PSD a scăzut la 28,6%, PNL este 29,4%, iar USR este la 11,2%”, a spus preşedintele USR, Dan Barna.

În condiţiile în care cota de încredere a lui Liviu Dragnea scade vertiginos, iar Gabriela Firea nu este încă decisă să-şi asume o candidatură prezidenţială, surse din anturajul PSD, citate de celebra monarhistă Marilena Rotaru, arată că Dragnea şi Tăriceanu s-ar orienta către Principesa Margareta, Custodele Coroanei României, pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor. Dragnea încearcă de foarte multă vreme să intre în graţiile Casei Regale. Iar candidatura nu ar fi o premieră. Pe data de 9 aprilie 2009, soţul ei, Radu Duda, și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al României la alegerile prezidențiale din noiembrie 2009. Ulterior s-a retras din cursa electorală.

Preşedintele PSD a declarat că motivul pentru care el şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-au retras proiectul privind statutul Casei Regale a fost acela că proiectul „nu era fezabil şi avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate”, anunţând că a fost depus deja altul la Camera Deputaţilor. Dragnea a spus că nu vrea ca Familia Regală să plătească o chirie pentru Palatul Elisabeta. „În ultimele săptămâni au fost discuţii dese cu reprezentanţii Casei Regale. Eu şi cu domnul Tăriceanu l-am desemnat pe domnul Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, să aibă întâlniri cu reprezentaţii Casei Regale, şi s-a ajuns la concluzia comună că proiectul de lege depus la Senat nu era fezabil şi avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate”, a declarat Liviu Dragnea.

El susţine că împreună că şeful Senatului au depus la Camera Deputaţilor un nou proiect privind statutul Casei Regale. „Împreună am făcut un nou proiect de lege, se pare că s-a şi depus la Cameră, prin care se înfiinţează o instituţie care va administra funcţionarea Casei Regale, pentru a evita orice risc de neconstituţionalitate şi pentru a fi ceva care să se poată şi aplica. Este convenit cu reprezentaţii Casei Regale lucrul acesta. Costurile din partea statului vor fi foarte mici şi cred că este o soluţie care va fi adoptată şi care va mulţumi pe toţi”, a mai explicat Dragnea. Întrebat dacă este de părere că Familia Regală ar trebui să plătească o chirie pentru Palatul Elisabeta, liderul PSD a spus: „Eu nu vreau să plătească. Nu cred că e nevoie să plătească chirie. E vorba să aibă în folosinţă. Sunt foarte multe ONG-uri care folosesc gratuit spaţii ale statului”.

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au retras proiectul privind statutul Casei Regale din procedura legislativă. Tăriceanu spune că motivul ţine de definirea statutului acestei, Casa Regală neputând fi un ONG, dar speră ca legea să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară. „În temeiul art 97 alin (1) din Regulamentul Senatului, solicităm retragerea propunerii legislative pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României în calitate de iniţiatori”, se arată în solicitarea înaintată Biroului permanent al Senatului. Proiectul fusese depus în noiembrie 2017, iar fostul premier Mihai Tudose anunţase că Guvernul va da un aviz negativ.

122 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Nu ma mir PSD-ALDE stie sa faca politica ,Folosesc ,persoane cu mare credibilitate apoi le trage pe linia moarta ca un vagon cinsterna ciuruit de ,rugina Si uite asa va domni fara numar ca in nuntile cu multi bani castigati fara efort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 3 =