Caută
Close this search box.

Cafeaua, băutura minune care te scapă de cancer şi ţine în frâu diabetul

Veste buna pentru femeile care isi incep dimineata cu o ceasca de cafea aburinda: licoarea scade riscul cancerului de endometru.

Un studiu citat in publicatia americana Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention vine cu informatii suplimentare despre beneficiile cafelei asupra mucoasei uterine. Specialistii de la Universitatea de Medicina de la Harvard, autorii cercetarii, au ajuns la concluzia ca un consum de cafea pe termen lung protejeaza oganismul impotriva fomelor de cancer legate de obezitate, estrogeni si insulina.

„Cafeaua si-a dovedit proprietatile benefice de protectie impotriva diabetului datorita efectului asupra producerii de insulina. Asa ca ne-am gandit sa studiem si efectele asupra anumitor tipuri de cancer” a declarat Edward Giovannucci, unul dintre autorii studiului.

Asa ca echipa a analizat impacul consumului de cafea la peste 67 de mii de femei care au participat la studiu. Pe parcursul a 26 de ani, numarul cazurilor de cancer de endometru a ajuns la 672. Analizand comportamentul alimentar al femeilor, medicii au concluzionat ca un consum de 4 si chiar mai multe cesti de cafea pe zi scad riscul de cancer de endometru cu 25%, iar 2, 3 cesti pe zi, il reduc cu 7%.

Cafeaua alungă depresia

La fel de benefica este cafeaua decofeinizata al carei consum intr-o cantitate de mai mult de 2 cesti pe zi scade riscul de boala cu 22%. „Testele de laborator au aratat ca licoarea maronie contine mai mai multi antioxidanti decat multe fructe. Insa daca este asociata cu tigara, efectele benefice sunt depasite de cele nocive ale tutunului”, a concluzinat dr. Edward Giovannucci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri