Comisia Iordache privind justiţia se reuneşte, luni, la ora 10:00, pentru a pune în acord legile justiţiei cu Deciziile CCR, după ce mai multe articole din corpul legilor au fost declarate necostituţionale.

Potrivit oridinii de zi a Comisiei speciale, aleşii vor avea „dezbateri privind transpunerea Deciziilor Curţii Constituţionale nr. 33/2018, 45/2018 şi 62/2018 raportat la modificările Legii 304/2004, 303/2004 şi 317/2004”.

Fără grabă – ar fi cuvântul de ordine în Comisia Iordache

Fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat, joi, la finalul unei întâlnirii pe care a avut-o cu Liviu Dragnea şi cu preşedintele comisiei, Florin Iordache, că este important ca legile justiţiei să fie adoptate fără grabă şi în acord cu Deciziile CCR, spune Mediafax.

„Am discutat despre mai multe legi aflate în procedură parlamentară şi despre legile justiţiei şi cu preşedintele Comisiei, Florin Iordache. Ideea a fost să avem un calendar în care să nu ne grăbim. Am avut ieri o primă dezbatere în comisie, am luat fiecare text în parte, nu a durat mult pentru că suntem toţi foarte strânşi de Decizia Curţii. O să avem următoare şedinţă luni (…). Despre calendar a fost vorba, să facem dezbaterea cât este nevoie şi să respectăm riguros decizia Curţii. Foarte multe articolele de modificat nu sunt, sunt aproape 20 şi o marjă destul de mică de manevră pentru membrii comisie. Aşa spune Decizia Curţii”, a declarat fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc.

33 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =