Caută
Close this search box.

Concert extraordinar de Paste sustinut de Corul de Camera Madrigal

Duminica, 1 Aprilie 2018, in zi sfanta crestina – Floriile pentru ortodocsi si Pastele pentru catolici – pot fi ascultate partituri din muzica sacra romaneasca si internationala sustinute de Corul de camera Madrigal „Marin Constantin”.

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Anul 2018 este an aniversar, se sarbatoresc 55 de ani de activitate in care niciodata concertele pascale nu au lipsit si mereu au fost mangaiere sonora pentru auditori, muzica fiind mereu un mesager catre rugaciune, pace, placere, bunatate, intelepciune.

Asadar, duminica, ora 18,00, in minunata sala  a Ateneului Roman, acustica va augmenta imbinarea timbrelor vocale si sub conducerea dirijorala a Annei Ungureanu va implini muzica sacra a momentului crestinatatii – Invierea Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri