Caută
Close this search box.

Contre în PSD înainte de Congres: Bănicioiu o sfătuieşte pe Dăncilă să nu candideze

Nicolae Bănicioiu, vicepreşedintele al PSD, crede că Viorica Dăncilă are foarte multă treabă de făcut la Guvern şi nu ar trebui să mai fie încărcată cu alte sarcini. Aşadar, i-ar sugera să nu candideze la congresul PSD de mâine pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului.

Bănicioiu consideră că Viorica Dăncilă are ”foarte multă treabă de făcut la Guvern şi la Organizaţia de femei şi nu ar mai trebui încărcată şi cu alte treburi foarte importante de preşedinte executiv”,

El a refuzat să comenteze greşelile de exprimare pe care aceasta le-a făcut în ultima perioadă.

„Nu aş vrea să vorbesc despre colegii mei, ci despre mine. Nu pe asta vreau eu să câştig voturile la congres (pe greşelile făcute de contracandidaţii săi). Doamna Dăncilă este în momentul de faţă prim-ministru al României, preşedinte al Organizaţiei de femei, eu cred că ea are foarte multă treabă de făcut la Guvern şi la Organizaţia de femei şi nu ar mai trebui să o încărcăm cu alte treburi foarte importante de preşedinte executiv. Asta înseamnă enorm de mult la un partid atât de mare cum este PSD”, a menţionat Bănicioiu, conform Agerpres.

Tototată Nicolae Bănicioiu a salutat vineri decizia Comitetului Executiv Naţional de a valida toate candidaturile pentru congresul partidului, exprimându-şi convingerea că acest lucru s-a întâmplat la presiunea delegaţilor asupra reprezentanţilor lor în CExN.

Întrebat ce şanse are în faţa Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, Bănicioiu a spus că nu candidează pentru funcţie.

„Toată lumea care nu vrea să câştigăm noi, plânge din cauza aceasta, dar vă asigur că suntem şi maturi, şi raţionali, şi nu vom diviza voturile. Eu cu doamna Andronescu suntem capabili de o astfel de discuţie. Nici eu, nici domnia sa, nu candidăm pentru o funcţie. Nu asta mă recomandă pe mine. Cred că în aceste momente trebuie să prevaleze raţiunea, nu dorinţa vreunuia de mărire. Era bine să gândească toţi la fel. Era bine să se gândească toţi la binele partidului.

Eu, unul, sunt PSD-ist. Eu simt pentru acest partid. Am multe pe suflet, credeţi că nu v-aş spune? V-aş spune multe despre Congresul de mâine, dar nu o fac din respect pentru colegii mei şi pentru oamenii care cred în partidul ăsta şi nu votează neapărat partidul nici pentru domnul Dragnea, pentru Bănicioiu sau pentru doamna Andronescu. Votează pentru că sunt PSD-işti din tată-n fiu, să vadă partidul ăsta într-o lumină bună”, a spus Bănicioiu, citat de News.ro.

„Mie nu îmi place unanimitatea”

El a adăugat că nu crede că va fi votat de toţi, dar îşi doreşte susţinerea majorităţii: „Mie nu îmi place unanimitatea în mod general, aşa”, a spus el.

Bănicioiu a menţionat că va discuta cu un alt candidat la funcţia de preşedinte executiv al partidului, Ecaterina Andronescu, să găsească împreună o soluţie pentru a nu diviza voturile şi mai spus că până sâmbătă dimineaţă îşi va face lobby în rândul delegaţilor la congres pentru a-l susţine.

Nicolae Bănicioiu candidează la Congresul PSD de sâmbătă pentru funcţia de preşedinte executiv, alături de Viorica Dăncilă şi Ecaterina Andronescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri