Caută
Close this search box.

Cum închidem un iphon complet, când butonul de blocare e stricat? Sfaturi utile

Când butonul de power sau de blocare la iDevice îți este defect, trebuie să apelezi la un artificiu, dacă vrei să știi cum închizi un iPhone complet.

În mare parte, butoanele de pe marginea smartphone-urilor Apple rezistă destul de bine în timp. În plus, gigantul din Cupertino a micșorat pe cât posibil posibilitatea defectării componentelor fizice prin îmbunătățirea mecanicii din spate. Pentru că butonul Home de la baza oricărui iPhone se strica destul de ușor în timp, a fost eliminat complet în iterațiile mai recente de telefoane Apple.

Butoanele de volum și power nu vor părăsi prea curând marginea iDevice-urilor. În timp ce intensitatea volumului poate fi ajustată cu ușurință din Control Center sau din Centrul de Control, nu se poate spune același lucru despre înlocuirea butonului de Power cu o funcție software.

Dacă respectivul buton este defect, până de curând, era destul de complicat să găsești o soluție, dacă te întrebai cum închizi un iPhone complet.

Alternativa a fost introdusă în iOS 11 sub forma unei opțiuni suplimentare în meniul Configurări. După ce ai intrat în Settings sau Configurări, la secțiunea General, în capătul de jos al listei de opțiuni, vei găsi un buton intitulat Opriți sau Shut Down.

După ce ai apăsat pe el, în partea de sus a ecranului, va apărea meniul clasic cu Slide to power off sau Glisați pentru oprire, după cum se vede în captura de ecran de mai sus.

Dacă ți-ai închis telefonul și butonul de power este defect, pentru a-l porni din nou, este suficient să-l pui la încărcat sau să-l conectezi pentru un moment la un laptop. În momentul în care vine tensiune pe cablul USB, imediat va apărea mărul mușcat pe ecran și va fi inițiat ciclul de pornire. Din acel moment, nu trebuie decât să aștepți câteva minute până când vei putea intra din nou în meniul telefonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri