Caută
Close this search box.

Declaraţia 600 ar dispărea prin comasare cu alte declaraţii de venit

declaraţia 600

Finanţele doresc să comaseze toate cele şapte declaraţii obligatorii acum pentru cei care obțin venituri din activități independente. El vor forma o declaraţie unică. Ea va avea termen final de depunere pe 15 iulie 2018.

Vor dispărea Declarația 200 privind veniturile realizate în România, 201 privind veniturile realizate în străinătate, informează România liberă. Apoi, D220 – venitul estimat/norma de venit, D221 – norme de venit agricultură, Declaraţia 600 – venitul bază pentru CAS. La comosare, vor lua parte şi D604 – stabilire CASS persoane fără venit, D605 – stopare CASS persoane fără venit.

Declaraţia 600, stopaj la sursă

O alta modificare majoră pe care Ministerul Finanțelor o analizează este ca aceia care obțin venituri din drepturi de autor sa revină la stopajul la sursă pentru CAS, CASS și impozit pe venit. Aceste prevederi vor fi cuprinse într-un proiect de ordonanță de urgență aflat în lucru, care ar putea fi aprobat la data de 15 martie.

Declaraţia 600: ANAF returnează banii deja plătiţi

Declarația trebuie depusă până la 15 iulie, pentru veniturile estimate pe anul în curs. Regularizarea se va face în 2019, după ce contribuabilii vor depune declaraţia unică cu veniturile realizate, termenul fiind 31 martie 2019.

Când devii asigurat

Calitatea de asigurat se dobândește de la momentul depunerii declarației, chiar dacă impozitele se vor plăti efectiv în primul trimestru al anului următor.

Cei care au depus declaraţia 600 trebuie să mai completeze și această declarație unică, pentru că aceasta conține și rubrica privind impozitul pe venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri