Caută
Close this search box.

Dezechilibre majore pe piaţa gazelor. Ce companii au fost amendate de ANRE

dezechilibre

ANRE a amendat patru companii de pe piaţa gazelor. Este vorba despre nume sonore din branşă. Transgaz, E.ON, Engie şi OMV Petrom au fost sancţionate pentru dezechilibrele din sistemul naţional de transport al gazelor, de săptămâna trecută. Însă companiile vor contesta amenda.

Dezechilibre majore. E.ON contestă amenda

E.ON a fost amendată de către ANRE pentru situaţia dificilă a Sistemului Naţional de Transport – SNT din perioada rece de la finele lunii februarie. Considerăm însă că motivele care stau la baza acestei amenzi sunt incorecte şi de aceea o vom contesta.

, au spus reprezentanţii furnizorului de gaze. E.ON şi-a constituit din timp stocurile de gaze necesare pentru acoperirea consumului clienţilor în perioada rece a anului. Acestea au fost peste nivelurile prevăzute în reglementările legale în vigoare.

Preocuparea constantă şi prioritatea companiei noastre a fost ca, prin contractele încheiate, să ne asigurăm din timp că toţi clienţii noştri sunt asiguraţi cu gaze naturale. Iar acest lucru s-a realizat inclusiv pentru perioada iernii 2017/2018.

, au adăugat oficialii E.ON.

Şi Engie contestă amenda

Şi reprezentanţii Engie spun că vor contesta în justiţie amenda. Compania a luat toate măsurile pentru a asigura aprovizionarea cu gaze.

Engie Romania confirmă că a fost notificată cu privire la aplicarea unei amenzi pe care o va contesta în Justiţie. Această amendă are în vedere aşa-zise dezechilibre produse în sistemul naţional de transport al gazelor naturale.

, au spus oficialii companiei. Reprezentanţii Engie au declarat:

Pe toată durata valului de frig de săptămâna trecută, Engie Romania a fost cumulativ în excedent de aprovizionare. Şi a contribuit, în mod semnificativ, la echilibrarea sistemului de transport al gazelor naturale, într-un context neprevăzut de temperaturi extreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri