Caută
Close this search box.

Diaconu, despre Teodorovici, «din afara găștii lui Dragnea»: Măsurile comunistoide nu ajută

Gelu Ştefan Diaconu, fost șef al ANAF, afirmă că Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor (foto), este extrem de alarmat de încasărilor foarte mici la bugetul statului şi încearcă să scoată bani din piatră seacă, însă doar imaginea sa de „reformator” din afara găștii lui Dragnea nu ajută la nimic.

În opinia lui Diaconu, principalul vinovat din ANAF este Ionuț Mișa, predecesorul actualului ministru al Finanțelor, cel care conduce departamentul marilor contribuabili.

De la ora 16.30 (ieri – n.n.), toți angajații cu funcții de conducere sunt blocați in birourile ANAF din dispoziția ministrului Teodorovici. Se pare ca e foarte supărat pe rezultatele la încasări care se profilează pe luna martie, scrie Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Situația “Z+2” (un indicator intern) arata astăzi foarte prost, cu o gaura mare la mari contribuabili, in parohia marelui strateg Misa!!!

Domnule ministru, nu au angajații ANAF vreo vina fata de dezastrul adus asupra încasărilor de “revoluția fiscala”, pe care o tot ajustati săptămânal. Așteptați-va la ce este mai rău in semestrul unu, și ca efect al OUG 18 publicată vineri. Cât privește veniturile autorităților locale, acolo este o adevarata tragedie.

E aproape ora 21. Lăsați oamenii sa plece acasă!

Măsurile comunistoide nu ajuta la imaginea dvs. de “reformator” din afara găștii lui Dragnea, încheie Diaconu.

Deficit bugetat cu aproape 5,9 miliarde de lei

Datele Ministerului Finanţelor pentru primele două luni din acest an arată un deficit bugetat cu aproape 5,9 miliarde de lei mai mare decât în perioada similară a lui 2017.  Veniturile nu au crescut suficient încât să susţină viteza cu care statul a reuşit să cheltuiească peste cinci procente din produsul intern brut al ţării

Veniturile au crescut cu peste 21%, însă cheltuielile au avut un avans de peste 38%. Doar pentru salarii şi pentru asistenţa socială, de unde se plăteasc inclusiv pensiile, statul a alocat aproape 29 de miliarde de lei. Cumulat, înseamnă puţin peste 3% din PIB, arată Digi24, care citează Ministerul Finanţelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri