Caută
Close this search box.

Doar în ultimii trei ani, Fundaţia Prinţului Charles a investit în România un milion de lire

În ultimii trei ani, Fundaţia Prinţul de Wales a strâns ori a investit în România aproximativ un milion de lire sterline.

Donatorii sunti din Marea Britanie, România, Cehia sau Statele Unite ale Americii, a declarat Aura Woodward, directorul executiv al fundaţiei în România, Aura Woodward.

Sursa foto: Timetv.ro

Ea vorbeşte,  într-un interviu pentru Agerpres, şi despre programul pe care fundaţia prinţului Charles îl desfăşoară pentru susţinerea micilor producători din satele româneşti, despre eforturile pentru recuperarea patrimoniului construit, dar şi despre implicarea în rezolvarea problemelor sociale profunde din România.

„Noi, ca fundaţie, avem o misiune de a susţine comunităţile, în special comunităţile rurale, de a încerca să aducem pricepere, abilităţi în aceste comunităţi pentru a încerca să susţinem dezvoltarea unei economii locale. Păstrarea patrimoniului poate să joace un rol foarte important în această economie locală, meseriile tradiţionale pot să joace un rol important”, a afirmat Woodward.

Totodată, directorul executiv al fundaţiei a dat detalii şi despre cel mai nou proiect, care are ca scop susţinerea militarilor români care s-au retras din activitate.

„Este vorba de sprijin individual pentru cei care au nevoie fie de echipamente prostetice, fie de consiliere, pentru că unul dintre efectele participării în război este că mulţi suferă psihic, suferă din cauza stresului de pe front după ce se întorc acasă. A doua componentă se referă la reconversia militarilor care părăsesc armata, ies la pensie sau pleacă din armată şi vor să facă tranziţia spre o carieră în viaţa civilă”, a detaliat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri