Caută
Close this search box.

Dragnea dă vot de blam disidenţilor Andronescu, Bănicioiu și Ștefănescu

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, susţine că Ecaterina Andronescu, Codrin Ştefănescu ori Nicolae Bănicioiu nu au fost incluşi în noua structură de conducere a PSD din cauză că delegaţii la congres nu au fost de acord cu atitudinea publică a acestora.

„Oamenii au plecat mulțumiți, încurajați și încrezători de la Congres. Foarte rar vorbesc despre colegi de partid în public. Eu mă așteptam ca acești colegi, doamna Andronescu, domnul Ștefănescu, dacă doreau să candideze să depună pur și simplu dosarul. Nu știu de ce mai era nevoie de tot acest scandal și această victimizare, în condițiile în care au fost aprobate toate candidaturile
(…). Românii nu mai vor scandal. Am înțeles că s-a transmis că n-au fost lăsați să candideze(…). E competiție. Eu am fost supărat pentru faptul că acești colegi vorbeau pe la toate televiziunile că e pusă sub semnul întrebării democrația în partid, în condițiile în care unii dintre ei mi-au spus să-i susțin. Democrația înseamnă vot, nu eu numesc. Nu am făcut-o niciodată. Cineva care pierde vrea să spună că l-am blocat. Nu mai vreau să abordez subiectul. Ce vor să facă în continuare nu știm. Ăsta este un partid”, a spus Dragnea la Antena3.

Vă reamintim că Ecaterina Andronescu și Nicolae Băncioiu, care se înscriseseră în cursa pentru funcţia de președinte executiv, la Congresul extraordinar al PSD, au ieșit supărați din sală, anunţând că se retrag.

Astfel că postul de președinte executiv al PSD i-a reveni fără probleme singurului candidat rămas: premierul Viorica Dăncilă.

Bănicioi a mai declarat ca respectivul congres a fost un simulacru.

„Dragnea trebuie să dea explicații”

Codrin Ștefănescu, fostul secretarul general adjunct al PSD, susține, înaite de Congresul PSD, că Liviu Dragnea trebuie să dea explicații în interiorul PSD și votanților PSD despre participarea la chermezele SRI.

”Dacă planează suspiciuni vizavi de un coleg din partid, atunci cu siguranță acesta, indiferent de funcție, trebuie să dea explicații publice, nu neapărat pentru Tapalagă sau Doamna Dogioiu, ci pentru noi în interiorul partidului și pentru votanții noștri, este un lucru foarte important. Eu sunt convins că va veni cu aceste explicații în spațiul public. Aștept ca colegul nostru Liviu Dragnea, camaradul meu Liviu Dragnea, să spună mai multe lucruri la comisia de control SRI, unde a și spus că va fi audiat și că va lamuri foarte multe din aceste aspecte”, a spus Codrin Ștefănescu, la Realitatea TV.

Reacția lui Codrin Ștefănescu vine, după ce fostul șef al SRI, George Maior, a confirmat prezența lui Dragnea la petrecerile date în vilele de protocol al SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri