Caută
Close this search box.

După ce Bruxelles-ul s-a interesat de marile cazuri de corupţie, Dăncilă vrea explicaţii de la Junker

Premierul Viorica Dăncilă ar vrea să îi ceară explicaţii lui Jean Claude Junker, preşedintele Comisiei Europene, în legătură cu scrisoarea CE în care ar fi fost cerute informaţii despre dosare de corupţie la nivel înalt, aflate în instanţă.

Ministerul Justiţiei i-ar fi confirmat lui Dăncilă că au existat mai multe cereri din partea Comisiei Europene legate de situaţia unor dosare, motiv pentru care premierul a afirmat azi că va trimite o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene pentru a cere detalii şi informaţii.

În opinia ei, aceste aspecte sunt „total nepotrivite şi în neconcordanţă” cu ceea ce presupune Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

Dăncilă a spus că după apariţia în spaţiul public a scrisorii Comisiei Europene din octombrie 2012 în care se cereau informaţii despre dosare din instanţe a solicitat Ministerului Justiţiei o analiză, iar instituţia i-a transmis în această dimineaţă că „au mai existat astfel de practici” din partea CE în perioada 2012-2018.

„În spaţiul public a apărut un document al Comisiei Europene, datat 10 octombrie 2012, în care era solicitată situaţia unor dosare aflate pe rol. Şi mai grav este faptul că în acea scrisoare erau şi nume despre care se cereau stadiul în care se află procesul şi paşii care trebuiau urmaţi, ceea ce mi se pare un lucru deosebit de grav. (…) Am solicitat Ministerului Justiţiei o analiză a cererilor pe care le-a făcut Comisia Europeană către Ministerul Justiţiei, dacă în perioada 2012-2018 au mai existat astfel de solicitări. Am primit în dimineaţa aceasta documente de la Ministerul Justiţiei, care confirmă ceea ce a apărut în spaţiul public, şi anume că astfel de practici au mai fost făcute”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, conform News.ro.

Dăncilă vrea „detalii şi informaţii”

Dăncilă a spus că a decis ca în cursul acestei zile să îi trimită o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, prin care să solicite detalii şi informaţii legate de „aceste aspecte total nepotrivite şi în totală neconcordanţă cu ceea ce presupune MCV”.

„Este foarte important pentru noi, pentru România, să lămurim aceste lucruri şi să pornim de la un moment în care putem să vorbim despre o colaborare firească”, a adăugat Viorica Dăncilă.

În spaţiul public au apărut informaţii referitoare la un document oficial transmis Guvernului de către Comisia Europeană în 2012, prin care se cereau informaţii cu privire la descrierea situaţiei juridice şi la stabilirea paşilor procedurali în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt, dosare aflate în curs de judecată care îi vizau pe Gheroghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu sau Tudor Chiuariu.

Un răspuns

  1. vasiliscu-femela trebuie sa fie acel gen de ovovivipar, iar in acest caz „oul a ajuns mai destept ca si gaina”, din a carei cloaca doar ce a iesit…Pai cucoana, daca vrei sa stai in hora, trebuie sa joci si „daciana in carutza”, nu mai vorbim ca este grotesc motivul invocat, cum ca CE se informa de ce si cum „inclusiv cu nume” (aoleou, cum , chiar si cu nume?!), nu asta este rolul unei organizatii, autoritati federale(aici suprastatale), sa se informeze „cum misca si raul si ramul”? Insa vasiliscul-femela este cantonata in „gandirea” iliesco-dragniana, voi, EU, ne dati fonduri , dar nu va permitem sa verificati ce facem cu ele, iar daca o faceti, nici nu mai accesam aceste fonduri, atata timp cat nu le mai putem dijmui…Ca doar nu in zadar suntem urmasii fanariotilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri