Caută
Close this search box.

Facebook i-a închis contul analistului care a dezvăluit că datele angajaţilor au fost folosite ilegal în campania lui Trump

Facebook a suspendat contul analistului care a dezvăluit că datele a 50 de milioane de utilizatori au fost folosite de echipa lui Trump.

Analistul Christopher Wylie, cel care a dezvăluit că fostul său angajator, Cambridge Analytica, a folosit ilegal datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook pentru a ajuta campania lui Donald Trump, spune că i-a fost suspendat contul personal de pe rețeaua de socializare.

Facebook confirmă că a luat aceeași măsură și în cazul analistului, și în cazul companiei

Avocatul lui Wylie, Tamsin Allen, a declarat pentru CBS News, citat de digi24.ro, că „Facebook a primit cu bucurie” ajutorul analistului în rezolvarea problemelor cu Cambridge Analytica, înainte să-i suspende acestuia contul.

Totuși, Facebook spune că Wylie refuză să ajute până nu îi este reactivat contul. „Domnul Wylie a refuzat să coopereze cu noi până nu îi este reactivat contul. Dat fiind că a declarat că „a exploatat Facebook să recolteze datele de la milioane de profiluri”, nu putem face acest lucru în acest moment”, a declarat vicepreședintele Facebook, Paul Grewal.

Presa americană scrie că firma a folosit datele încă de la începutul anului 2014. Cu ajutorul acestora, a creat un program informatic ce putea prezice şi influenţa opţiunile în alegeri. Cele 50 de milioane de profiluri reprezintă aproape un sfert din posibilii votanţi americani de la acea vreme.

Potrivit The New York Times, firma britanică a plătit 270.000 de utilizatori de Facebook pentru a participa la un studiu. Toţi au fost de acord ca datele să le fie colectate în scopuri academice.

Nimic ilegal într-un astfel de demers, numai că această companie britanică a cules informaţii şi de la toţi prietenii celor care au acceptat testul în mod voluntar, fără ca respectivii să ştie că le sunt folosite datele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri