Caută
Close this search box.

Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, va fi audiat în Comisia parlamentară

Florian Coldea, fostul adjunct al directorului SRI, urmează să fie audiat azi în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, condusă de Claudiu Manda (PSD).

El a ajuns deja în faţa Comisiei de control parlamentar al activităţii SRI.

„Am venit din respect pentru Parlamentul României, o instituţie fundamentală a statului român, să răspundem tuturor întrebărilor adresate de comisie, aşa cum am făcut de fiecare dată. La sfârşit o să ţinem o declaraţie de presă”, a afirmat Florian Coldea, înaintea şedinţei.

Manda a anunţat pe 5 martie că a convenit cu fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, să amâne audierea acestuia pentru data de 13 martie, de la ora 11,00.

El a precizat că a stabilit cu Florian Coldea să amâne audierea având în vedere că acesta este „puţin răcit”, iar marţi va fi mai mult timp la dispoziţie, deoarece audierea va putea începe de la ora 11,00 şi nu de la ora 14,00 cum era programată marţi.

„Mi-am dat seama din experienţa cu domnul Maior că durează destul de mult să clarificăm lucrurile discutate în comisie. Cred că la domnul Coldea vom avea şi mai multe lucruri care l-au vizat pe domnul Coldea, deci va fi o întâlnire mai mult de şase ore. Atunci am căzut de comun acord ca audierea să fie pe data de 13 martie, de la ora 11,00. Am mai convenit cu dânsul să ne vedem înainte cu o jumătate de oră la mine la birou”, a adăugat Claudiu Manda, citat de Agerpres.

Audierea acestuia va începe la ora 11.00.

Traian Băsescu a declarat aseară, la TVR, că este că Florian Coldea „nu va deşerta” în comisie secrete ale SRI. Întrebat de ce mai merge atunci Coldea la comisia SRI, Băsescu a răspuns: „Fiindcă a fost chemat”.

În cadrul comisiei au fost audiaţi până acum preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul şef al SRI, actual ambasador în Statele Unite, George Maior, urmând ca Florian Coldea şi Traian Băsescu să fie şi ei invitaţi în faţa comisiei.

“Atât în ceea ce-l priveşte pe domnul Tăriceanu, cât şi pe domnii Coldea, Maior şi Băsescu, sunt aspecte de lămurit, în ceea ce-i priveşte pe domnii Coldea şi Maior – perioada cât au condus SRI, funcţionarea SRI, chestiunile interne, inclusiv elemente punctuale în care invitaţii la Comisie au spus chestiunile acestea punctuale, discuţii avute, de intervenţii avute şi sigur că acest lucru ar trebui verifiat – dacă s-au întâmplat şi în ce context s-au întâmplat”, declara Claudiu Manda în luna februarie, citat de News.ro.

De asemenea, USR a cerut săptămâna trecută, în cadrul Comisiei de control al activităţii SRI, ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să fie audiat în 20 martie, dar cererea a fost respinsă, după ce reprezentanţii PSD-ALDE în comisie au votat împotrivă.

„Chefurile şi meciurile de tenis de la vilele SRI”

Legat de Dragnea, Băsescu a spus că, dacă ceea ce poate mărturisi Liviu Dragnea despre întâlnirile, chefurile şi meciurile de tenis de la vilele SRI – la care a participat alături de Maior, Ponta, Coldea, Dîncu, Kovesi, Georgescu, Ghiţă şi alţi înalţi reprezentanţi din magistratură şi servicii secrete – nu prezintă interes pentru majoritatea PSD-ALDE din Comisia SRI, atunci nici el nu are motive să creadă că prezenţa lui la comisie ar fi necesară sau utilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri