Caută
Close this search box.

Frans Timmermans, responsabilul statului de drept în Europa, se află în România

Frans Timmermans

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene,responsabil pentru mai buna legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, Frans Timmermans, se află joi în vizită în România.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru mai buna legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, a precizat că aşteaptă ca autorităţile de la Bucureşti să îi ofere explicaţii cu privire la propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

”Mă voi întâlni cu doamna Kovesi şi cu ministrul Justiţiei şi le voi asculta argumentele”, a declarat prim-vicepreşedintele CE pentru caleaeuropeana.ro.

Frans Timmermans se va întâlni dimineaţă, la Palatul Parlamentului, cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, precum şi cu membrii Comisiei speciale privind legile Justiţiei.

La ora 12, Timmermans va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, iar la 12,45 – cu premierul Viorica Dăncilă. De la 15,45, Timmermans va susţine o conferinţă de presă la Reprezentanţa Comisiei Europene în România. După cele două întrevederi, va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai sistemului judiciar din ţara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri