Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă, cel care a fugit în Sebia ca să scape de justiţia din România, a reluat ieri, ceea ce el numeşte, dezvăluirile legate de Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA.

Kovesi ar fi fost fotografiată în crama locuinţei sale din Ploieşti, alături de membri ai familiei lui Ghiţă.

Sebastian Ghiţă: „Kovesi este fotografiată în crama locuinţei mele din Ploieşti, alături de membri ai familiei mele. Am cunoscut-o când era procuror general. La petreceri venea foarte greu fără Coldea”.

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă a reluat joi seară relatările cu privire la procurorul – şef al DNA Laura Codruţa Kovesi şi la petrecerile la care el susţine că participau.

Nu ştie exact când a cunoscut-o, dar susţine că fie la 1 decembrie, fie la ziua SRI şi că ea venea foarte greu la întâlniri fără fostul adjunct al SRI Florian Coldea.

Jurnalistul Ion Cristoiu, cel care i-a luat interviul lui Ghiţă şi căruia acesta i-a arătat fotografia în care susţine că ar apărea Kovesi la el acasă, a relatat că în imagine apare actuala şefă a DNA, alături de ea aflându-se membri ai familiei fostului deputat PSD.

Referitor la fotografie, Sebastian Ghiţă a spus că este făcută în crama locuinţei lui din Ploieşti

„Este alături de o doamnă frumoasă şi un domn mai cărunt”, a comentat Cristoiu, Ghiţă subliniind că aceştia sunt membri ai familiei sale.

Ulterior, Ghiţă a precizat că imaginea cu Laura Codruţa Kovesi este un stop-cadru dintr-un film şi că nu este singura imagine în care aceasta apare.

De asemenea, la Antena3 a intervenit socrul lui Sebastian Ghiţă, care a spus că petrecerea la care a participat Kovesi a avut loc, aproximativ, în noiembrie 2012.

El a mai susţinut că Laura Codruţa Kovesi a stat la acea petrecere circa şapte ore şi „nu s-a plictisit”.
Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi a vrut să facă poze, Sebastian Ghiţă a explicat: „Eram mai relaxaţi, mai deschişi. Sunt poze, filme. Aici, la acest evenument mai erau nişte persoane. Nu cred că demiterea unui demnitar, mai ales a zeiţei anticorupţie, poate fi făcută scurgând poze. Această poză este de la mine de acasă, din Ploieşti”, transmite News.ro.

În opinia lui Ghiţă, Kovesi şi-a făcut o problemă minţind şi negând participarea la astfel de evnimente şi relaţia de prietenie cu el.

„Recunoaşte sau nu, în acel moment, în acel cerc de oameni, ne consideram prieteni”, a declarat Sebastian Ghiţă.

„Foarte greu venea la aceste întâlniri Codruţa fără Florin. Rar o vedeai pe Codruţa fără Coldea”, a menţionat el, precizând că între cei doi era o relaţie strict profesională.

În ceea ce priveşte momentul în care a cunoscut-o pe Koves, el a afirmat: „Ea era procuror general şi cred că am cunoscut-o la una dintre zilele acestea, fie 1 decembrie, fie ziua SRI-ului. La un astfel de eveniment erau foarte mulţi oameni. Era coadă să îi strângă lumea mâna, să o bage în seamă. Era coadă şi când era procuror general, şi când a devenit şefă DNA. Şi m-am aşezat şi eu la coadă”.

Şefa DNA a refuzat să facă vreo declaraţie privind acest subiect,  însă atunci când a început scandalul înregistrărilor făcute publice de Ghiţă, Kovesi a refuzat în repete rânduri să comenteze declaraţiile „inculpatului Ghiţă Sebastian”.

209 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 8 =