Eduard Hellvig, directorul SRI, Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA, şi fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, au fost audiaţi, în ultimele două săptămâni, în dosarul Black Cube.

Informaţia a fost transmisă de Mediafax, care citează au declarat surse judiciare, iar audierile s-au desfăşurat departe de ochii presei şi opinia publică.
Serviciul Român de Informaţii a confirmat ulterior audierea directorului SRI, Eduard Hellvig.

Potrivit surselor citate, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost audiat, în calitate de martor, în data de 28 februarie, iar fostul adjunct al SRI, Florian Coldea a ajuns la sediul DIICOT în data de 8 martie. Numele celor doi au fost menţionate, în diferite declaraţii date de martori în dosar.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a fost audiată marţi, 13 martie la sediul DIICOT.

SRI confirmă audierea lui Hellvig

Serviciul Român de Informaţii confirmă audierea directorului SRI, Eduard Hellvig şi a făcut public faptul că directorul SRI, dar şi fostul prim-adjunct Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, au fost audiaţi în ultimele două săptămâni.

„Domnul director al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declaraţii în legatură cu dosarul Black Cube. În cadrul declaratiilor, domnul Eduard Hellvig, a reiterat faptul ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca isi exprima totala disponibilitate pentru a sprijini orice institutie a statului roman in demersurile sale legale”, a declarat Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI,conform Mediafax.

Structura de Parchet care investighează cazul Black Cube a transmis, prin biroul de presă, că nu comentează informaţiile dar nici nu a infirmat prezenţa celor trei la audieri.

Dosarul Black Cube a fost deschis în anul 2016 şi vizează încercări de intimidare la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Doi cetăţeni israelieni, angajaţi ai societăţii Black Cube şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare.

Cercetările au continuat însă pentru fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, fiind suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei. Dragomir a fost arestat câteva luni în dosar.

Recent, fostul ofiţer SRI a acuzat DIICOT că tergiversează cercetările în dosar, solicitând trimiterea acestuia în instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =