Caută
Close this search box.

În cazul unui candidat comun PSD/ALDE la prezidenţiale, 48% dintre doljeni l-ar vrea pe Tăriceanu

ALDE, Filiala Dolj, a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde, condus de Marius Pieleanu, în perioada 1-19 martie, pe un eșantion de 1.000 de persoane.

Potrivit sondajului numărul doljenilor care vor candidați separați este aproape egal cu al celor care vor candidat comun PSD-ALDE. În situația unui candidat comun, 48% îl vor pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, şi doar 8% pe Liviu Dragnea Dragnea, liderul PSD.

Întrebările au fost adresate telefonic, marja de eroare a fiind de 3%. Cetățenii intervievați au fost întrebați dacă, din punctul lor de vedere, ALDE și PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidențialele de anul viitor. Rezultatele au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidați separați; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund.

Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebați cine ar trebui să fie acesta. Iată rezultatele: Călin Popescu Tăriceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu știu/nu răspund – 40%, scrie Gazeta de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri