Caută
Close this search box.

Înapoi în comunism: După Dragnea, şi Meleşcanu vorbeşte despre o lege a defăimării

Teodor Meleşcanu, ministrul de Exterene, s-a referit azi la o posibilă lege care să sancţioneze „defăimărea” României, aşa cum cerea recent Liviu Dragnea, liderul PSD.

În opinia lui Meleşcanu (ALDE), ar exista foarte multe ştiri false care „fac deliciul presei, dar care nu reflectă realitatea”.

Ministru de Exterene suţine că această lege „se poate face pe cale juridică sau prin crearea unor structuri care cu adevărat să se ocupe de asemenea probleme”.

„În lumea noastră de astăzi, percepţia e mai puternică decât realitatea. Nimeni nu ştie ce se întâmplă cu adevărat în România, dar are o percepţie despre ceea ce se întâmplă în România. (…) În mare măsură (percepţia) este, să spunem, corectă, însă, în acelaşi timp, există şi foarte multe ştiri false care fac deliciul presei, dar care nu reflectă realitatea. În mod sigur, duc la o imagine negativă a României. Tocmai de aceea, diplomaţia publică, comunicarea strategică sunt pentru noi priorităţi în Ministerul de Externe”, a spus Teodor Meleşcanu, citat de News.ro.

Întrebat dacă o lege a defăimării ar fi necesară, acesta a spus: „Vreau să vă spun că unul dintre cele mai importante şi mai eficiente mijloace este o organizaţie din SUA, care se numeşte Anti-Defamation League, care are o politică foarte serioasă de a lupta împotriva defăimării. E vorba de comunitatea evreiască. Se poate face şi pe cale juridică, se poate face şi prin crearea unor structuri care cu adevărat să se ocupe de asemenea probleme”.

Liviu Dragnea, a declarat recent că a vorbit cu mai mulţi colegi pentru a lucra la o lege care „să dea posibilitatea statului român să sancţioneze defăimarea”.

Dragnea spunea că oameni ca Monica Macovei şi alţi europarlamentari care „mint şi defăimează despre propria ţară” aduc deservicii ţării.

2 răspunsuri

  1. Cătălin Ivan: CORUPŢIA din România este endemică şi nu dă nicio şansă ROMÂNILOR(…)”…Romania NU va disparea, dar…” ____––____ ei bine, ce zice el este doar o opinie si poate o speranta, pentru ca in formula si conjunctura actuala, Romania chiar va disparea…Intrebarea ar fi ce fac eu ca aceasta sa nu se intample, concret, mare lucru nu pot sa fac in special in ecuatia ca (par) afi si singur in opiniile mele…INSA ce poate face el ca europarlamentar, este cu totul altceva, el poate face multe si poate face lucruri decisive, extreme de importante, insa se complace doar in a trancani, probabil ca inca este la acea varsta si mentaliate la care crezi ca esti erou daca arati anumite lucruri…Am mai gasit inca un europarlamentar (boda sau buda) cu aceiasi retorica, de „infierare”, chiar a colegilor, insa totul se reducea la aceste petarde, care fac bine la imaginea personala dar si a partidului care-din spate- controleaza si aceste „iesiri”, adica lumea va zice ” uite, dom’le, ce democratie, bla., bla,’…La unul din petardele aceluia comentam ca pot face ceva si porneam de la adevarul ca in 16-18 milioane de romani adulti, trebuie sa mai fie inca cateva sute (macar) cu aceleasi ganduri, ei(vorbitorii) trebuie dor sa expuna un plan fezabil, realist si sa formeze nucleul care incepe orice furtuna sociala….Dar ei nu o fac, pentru ca nu au interesul de a prospera toti, ei sunt -nu intamplator- parte a acestor partied lipsite de orice etica si viziune sociala…Practic, acesti indivizi sunt replica politica a „filozofilor” natiei, care -la fel- trancanesc toata ziua, dar nu s-ar pune in fruntea maselor , nici sa-i pici cu ceara…Si, exact pentru acelasi motiv, in Romania a lipsit si lipseste cultura umanista, adica cei dotati intellectual(cat de cat), sa gandeasca spre binele intregii cetati si sa simta bucurie pentru demers, dimpotriva, „intelectualii” nostri se simt bine doar cand ei trec in faeton de gala si masele se tarasc pentru banutii aruncati de ei, pe la colturile istoriei…

    ///Atentie, romani! Vi se pregateste manevra stanga-mprejur spre Est.(…)––____––iata un alt exemplu classic -chiar daca grosolan- de infiltrare, titlul si continutul „articolului” infiereaza „la sange” pesedeul & co.,, insa cand este vorba de solutie, tacere totala…Si-oricine- a zis deja, „are dreptate”, insa iata cine este autorul, sebastian burduja, o beizadea care nu a muncit 5 minute in viata sa, dar deja a cheltuit zeci de milioane de euro pe mofturi, o nimica toata din MILIARDELE furate cu alti complici) de tatal sau, desigur ca pentru ei nu au putut retine mai mult decat cateva sute de milioane, restul majoritar a trebuit impartit la cei care au inchis macar un ochi , la devalizarile lor, si desigur catre sefii supremi, inclusiv iohan-balenu…Toti acestia au averi masurate de la zece milioane (de euro, sau dolari) in sus, toti acestia nu au muncit niciodata si toti acestia se invart in functii de stat sau altfel, insa platite regeste, iar datorita pozitiei fac ghisefturi ilegale de milioane si „sufera” de imunitate, platita, pentru ca in structurile Justitie, Politiei si SS sunt inca procente insemnate de banditi si viciosi peste masura….Si nimic nu-i mai poate opri sa devoreze complet tara si natia romana, eventual doar planul propus de mine…

  2. Cum vrea PSD sa ne scoata din UE. „Ori ne accepta cu standardele noastre, ori mergem catre China si Rusia”-interviu cu Catlin Predoiu(…)///2 – PSD continua rafuiala cu oficialii Comisiei Europene. E randul deputatului Plesoianu, care vrea sa-l reclame pe Timmermans(…)––-____––-Exact ce spuneam in primul comentariu, de mai sus, nu cred ca situatia trebuie gandita doar ca un fel de santaj care va tine sau nu, cred ca aceasta cutra proasta si ceilalti 3 banditi (mai Jmecheri) , dragnea, taratzeanu si tudorel-milogu’, sunt hotarati sa scoata Romania din UE…E singura lor scapare din „ghearele’ Justitiei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri