Caută
Close this search box.

Incredibil! SRI îi retrage diploma lui Teodorovici şi închide Colegiul Național de Informații

eugen teodorovici

SRI a decis să desfiinţeze Colegiul Național de Informații, instituție care face parte din Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” şi să-i retragă diploma de absolvire lui Eugen Teodorovici.

teodorovici

„Este o chestiune de săptămâni”, au declarat pentru site-ul pressone.ro mai multe surse din SRI.

Într-un răspuns oficial primit de PressOne de la Biroul de Presă al Academiei SRI se precizează că, în acest moment, „activitatea Colegiului Naţional de Informații este suspendată”.

De unde a pornit ancheta

Decizia de suspendare a activității, care va fi urmată de închiderea Colegiului, a fost generată de ancheta internă pe care conducerea ANIMV a declanşat-o după ce, în octombrie 2017, actualul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici (46 de ani), declara că are o diplomă de absolvire a Colegiului fără să fi trecut „nici măcar o dată” pe acolo.

La acel moment, dezvăluirea a fost făcută de Eugen Teodorovici în direct, într-o emisiune TV, în urma tirului de întrebări la care a fost supus de Robert Turcescu.

Halucinant! Strâns cu ușa de Turcescu, Orlando Teodorovici recunoaște: Am diplomă de la Academia SRI fără să merg la vreun curs

Comisia a descoperit mai multe nereguli privind modul în care Eugen Teodorovici a primit diploma de la Colegiul Naţional de Informaţii, potrivit evz.ro. Actualul ministru nu a susținut evaluările la cele trei discipline obligatorii, nu i-au fost acordate note, nu a dat examenul de certificare a competențelor și nu şi-a ridicat personal diploma de absolvire de la sediul ANIMV.

În urma acestor încălcări ale Legii educației, conducerea ANIMV și cea a Colegiului au decis anularea certificatului de absolvire acordat lui Eugen Orlando Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri