Caută
Close this search box.

Inspectorul judiciar ce a condus controlul la DNA, cercetat disciplinar

inspectorul judiciar

Inspectorul judiciar care a condus echipa de inspectori la controlul DNA din 2017 este cercetat disciplinar. Aceasta după ce ar fi încălcat anumite proceduri regulamentare. Inspecţia Judiciară a dispus miercuri acţiunea disciplinară faţă de Elena Rădescu, pentru abateri disciplinare.

Procurori DIICOT, mărturie despre presiunile la care ar fi fost supuşi de Alina Bica

Secţia de procurori a CSM cercetează

Acţiunea disciplinară a fost trimisă Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM. Aceasta va decide cu privire la răspunderea magistratului. Instituţia spune că Rădescu a avut…

… o conduită contrară demnităţii şi prestigiului funcţiei pe care o exercită prin afirmaţiile nereale…

, pe care le-a făcut într-o intervenţie telefonică, la un post de televiziune.

Inspectorul judiciar a încălcat procedura

De asemenea, inspectorul judiciar, în calitate de coordonator al echipei de inspectori care urma să facă un control la Direcţia Naţională Anticorupţie, a încălcat procedura regulamentară. Inspectorul judiciar Elena Rădescu a discutat cu procurorul şef condiţiile de realizare a controlului fără a se consulta înainte cu membrii echipei.

Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. m) teza a II-a, s-a reţinut că, în calitate de coordonator al echipei de inspectori judiciari care urma să efectueze un control la Direcţia Naţională Anticorupţie, inspectorul a încălcat procedura regulamentară prin aceea că a discutat cu procurorul-şef al respectivei unităţi de parchet condiţiile de efectuare a controlului fără ca, în prealabil, să consulte membrii echipei de control şi să solicite comunicarea datelor şi informaţiilor necesare în raport de obiectivele controlului, prin adresă avizată de directorul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori, şi să înştiinţeze conducerea Inspecţiei Judiciare.

, transmite Inspecţia Judiciară, conform News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri