Caută
Close this search box.

Ce se întâmplă cu creierul uman înainte de moarte. Descoperirile sunt incredibile

Un val de activitate electrică din interiorul creierului nostru, numit ”depresie care se răspândește”, pare să marcheze ultimele momente ale corpului uman dinainte de moarte, precizează cercetătorii.

Experții care examinează activitatea creierului pacienților pe moarte au observat o activitate agitată care apare în interiorul acestuia înainte să-și înceteze activitatea. Constatarea specialiștilor sugerează că conștiința umană poate să fie prezentă pentru mai multe minute după ce restul corpului încetează să mai arate semne vitale.

O echipă de neurologi de la Universitatea Charité din Berlin a monitorizat continuu semnalele electrice din creierul uman a nouă persoane care au murit. Fiecare dintre pacienți a suferit leziuni cerebrale fatale, pentru care nu s-a mai recurs la resuscitare, scrie Daily Mail.

Experții speră că prin implantarea de electrozi în creierul subiecților pe care vor efectua testări ar putea descoperi mecanismele și calendarul evenimentelor din timpul procesului de deces.

Ei au descoperit faptul că și după 5 minute după ce inima unei persoane încetează să mai bată, celulele creierului încă funcționează. Un val de ”depresie care se răspândește” pare a fi momentul în care neuronii își încetează activitatea, iar apoi urmează moartea finală, ireversibilă.

După stoparea circulației, răspândirea depolarizării marchează pierderea energiei electrochimice stocată în celulele creierului și declanșarea proceselor toxice care duc în cele din urmă la moarte”, afirmă Jens Dreier, de la Universitatea din Berlin.

Celulele mor când sângele se oprește și le lipsește oxigenul de care au nevoie pentru a funcționa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri