Caută
Close this search box.

Iohannis trimite la Parlament Legea referendumului pentru reexaminare

Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului pentru reexaminare legea de modificare la Legea referendumului. Aceasta în privinţa prevederilor referitoare la referendumul organizat în procedura de revizuire a Constituţiei.

Preşedintele aminteşte că, prin Decizia nr. 612/2017, Curtea Constituţională a constatat neconstituţionalitatea unor dispoziţii din legea menţionată. CCR a stabilit existenţa unui paralelism legislativ în textul adoptat iniţial.

De asemenea, încălcarea rolului Curţii, prin introducerea unui termen de două zile în care Parlamentul putea transmite instanţei constituţionale proiectul legii de revizuire a Constituţiei, informează News.ro.

Klaus Iohannis aşteaptă noi semne de la Legislativ

Pe de altă parte, că data unui referendum de revizuire a Constituţiei trebuie stabilită prin lege, de către Parlament. În urma reexaminării dispoziţiilor declarate neconstituţionale, Parlamentul a adoptat Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului în forma transmisă la promulgare.

Dragnea: PSD nu-l susţine pe Iohannis pentru preşedinţia Consilului European

Sesizată cu o obiecţie de neconstituţionalitate, prin Decizia nr. 47/2018 Curtea Constituţională, a constatat că legea menţionată este constituţională în raport cu criticile formulate.

”În opinia noastră, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului cuprinde dispoziţii ce se impun a fi reanalizate de către Parlament”, se arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri