Caută
Close this search box.

Islanda va boicota diplomatic Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

islanda

Guvernul din Islanda a anunţat, luni seară, că va boicota la nivel diplomatic Cupa Mondială de Fotbal, programată în Rusia, ca reacţie la atacul chimic produs în Marea Britanie.

Islanda. Un scandal de pedofilie declanșează alegerile anticipate

Guvernul de la Reykjavik a transmis că nu intenţionează să expulzeze diplomaţi ruşi. În schimb, „toate întâlnirile bilaterale cu oficiali ruşi de rang înalt vor fi amânate pe termen nedeterminat. În acest context, niciun oficial guvernamental islandez nu va participa la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia, programată în această vară”, a anunţat luni seară Ministerul islandez de Externe.

Islanda se alătură sancţiunilor occidentale

„Guvernul Islandei a decis să se alăture acţiunilor decise de ţările occidentale ca reacţie la atacul chimic din orăşelul britanic Salisbury, care este o încălcare gravă a reglementărilor internaţionale, o ameninţare la pacea şi securitatea Europei”, a precizat Ministerul islandez de Externe, potrivit presei de la Reykjavik.

Cupa Mondială de fotbal va avea loc între 14 Iunie şi 15 Iulie în Rusia. Moscova a câştigat drepturile de a găzdui campionatul mondial în decembrie 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri