Caută
Close this search box.

Kovesi şi adjunctul ei, vizaţi de acţiunile disciplinare ale IJ, audiaţi azi la CSM

kovesi

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, şi Marius Iacob, adjunctul ei, vor fi audiaţi în secţia pentru procuri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În ianuarie, Inspecţia Judiciară a declanşat o acţiune disciplinare în cayul celor doi.

Inspecţia Judiciară a început în 12 ianuarie o acţiune disciplinară în cazul Laurei Coduţa Kovesi, şefa DNA, acuzată de trei abateri disciplinare. O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, transmite News.ro.

Procurorului şef al DNA i se impută, între altele, manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

Lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, i se impută „nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, constând în aceea că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţia de incompatibilitate prevăzută de art. 64 alin.1 lit. f, cu referire la art. 65 alin.1 şi art. 66 Cod procedură penală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri