Laura Codruța Kovesi a fost desemnată de Radio France Internationale (RFI) personalitatea europeană a săptămânii.

Kovesi

Postul francez a argumentat care este motivul pentru care Kovesi a primit acest titlu.

„Una dintre cele mai populare personalităţi din România”

Postul public francez aminteşte că ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea procurorului-şef al instituţiei anticorupţie din România, propunere respinsă însă de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). RFI a menţionat, potrivit radioinfinit.ro, că: “Laura Codruţa Kovesi rămâne una dintre cele mai populare personalităţi din România”.

Tudorel Toader a prezentat, pe 22 februarie, un raport privind activitatea managerială la DNA şi a anunţat că declanşează procedura de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în baza a 20 de “acte şi fapte” de care şefa DNA ar fi fost responsabilă.

Secţia pentru procurori a CSM a decis să respingă cererea ministrului Justiţiei, în urma unei şedinţe marcate de contre între ministrul Toader, pe de o parte, şi Laura Codruţa Kovesi, Augustin Lazăr şi procurorii CSM, pe de altă parte.

Mai mult decât atât, o petiţie online pentru susţinerea Laurei Codruta Kovesi, prin care i se cere preşedintelui Klaus Iohannis să respingă cererea de revocare a şefei DNA, a fost semnată de peste 100.000 de persoane.

“Nu am nici un motiv să îmi dau demisia. Am respectat legea în tot ce am făcut”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la conferința de presă, întrebată fiind dacă va demisiona.

60 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =