Caută
Close this search box.

Liberalii cer demiterea lui Ivaşcu, ministrul Culturii, din cauza proiectelor legate de Centenar

Deputatul Gigel Ştirbu (PNL), preşedintele comisiei de cultură, a cerut, în plen, ca PSD să îl demită pe ministrul Culturii, George Ivaşcu (foto).

Ştirbu susţine că, în caz contrar, liberalii vor iniţia o moţiune simplă împotriva acestuia.

„Actualul domn ministru a luat decizia să anuleze hotărârea fostului ministru al Culturii de a valida cele 2.048 de proiecte depuse de autorităţile locale din România şi asociaţii neguvernamentale cu privire la Centenar şi a hotărât ca, în perioada următoare, prin pixul domniei sale, să decidă care sunt proiectele viabile”, a spus Ştirbu în plenul Camerei Deputaţilor.

Acesta a cerut PSD să-l demită pe ministrul Culturii, arătând că, în caz contrar, liberalii vor depune o moţiune simplă.

„Solicit reprezentanţilor PSD să ia în calcul retragerea sprijinului politic sau demiterea acestui domn. Dacă nu se întâmplă acest lucru, voi cere grupului politic PNL să depună o moţiune simplă la adresa acestui ministru”, a continuat Ştirbu, ciat de News.ro.

George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a fost invitat de patru ori să participe la o audiere în Comisia de cultură din Cameră, iar marţi, când anunţase printr-un secretar de stat că va fi prezent, a absentat şi l-a trimis pe Gheorghe Popa să îi ţină locul.

Secretarul de stat Gheorghe Popa a fost însărcinat să anunţe comisia că George Ivaşcu nu se va prezenta la audiere, spre nemulţumirea preşedintelui comisiei, Gigel Ştirbu şi a altor membri ai comisiei.

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei a solicitat audierea lui George Vladimir Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale pentru a discuta despre manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial, promovate şi desfăşurate de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri