Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea patronează şi noua entitate Academia Rapid

liviu dragnea

Liviu Dragnea continuă să-şi întindă tentaculele în fotbal. Se ştie deja că patronează două cluburi din Teleorman. Voinţa Saelele / Turnu Măgurele şi FCM Alexandria se luptă cu Petrolul Ploieşti pentru promovarea în Liga II. Dar şi Academia Rapid este tot aoutfit-ul lui Dragnea.

ProSport a primit semnale încă din iarna anului trecut că PSD caută o modalitate de a prelua sub tutelă brandul Rapid. Aceasta după ce clubul a dat faliment în iunie 2016. Astă-vară, în scenă a apărut primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache.

Marele derby Dinamo-Rapid s-a încheiat nedecis

Acesta s-a implicat direct în construirea unei noi entităţi, botezate oarecum asemănător cu adevărata echipă – Academia Rapid. La club au apărut sponsori apropiaţi de PSD şi au fost cooptaţi mai mulţi fotbalişti de renume din echipa de aur a Rapidului. Daniel Pancu şi Daniel Niculae – în conducere şi pe teren Constantin Schumacher – antrenor.

Liviu Dragnea l-a îndrituit pe Vasile Mălureanu cu proiectul Rapid

Printre cei trei membri fondatori ai Academiei Rapid s-a numărat şi generalul de Securitate Vasile Mălureanu. Acesta era specializat în perioada lui Ceauşescu în urmărirea intelectualilor ostili regimului comunist. După Revoluţie – conform unor mărturii – în arderea dosarelor incomode pentru securişti.

Cei implicaţi la Academia Rapid au negat tot timpul vehement că l-ar avea în spate pe Liviu Dragnea. Acesta este însă membru vechi al Clubului Aristocratic Rapid. Organizaţia s-a implicat, prin intermediul Asociaţiei Redivivus Rapid 2017, în funcţionarea Academiei Rapid.

Astă-toamnă, într-o vizită întreprinsă la stadionul din Craiova, Liviu Dragnea a recunoscut el însuşi că şi-a asumat proiectul Academia Rapid, afirmând că e un club „pe care îl vom creşte“.

Şedinţele Academia Rapid, la PS 1, sub comanda lui Tudorache

Există informaţii clare că şedinţele importante pentru Academia Rapid se ţin la Primăria Sectorului 1, sub comanda primarului Dan Tudorache.

În acelaşi timp, unul din sfătuitorii edilului este Nicolae Cristescu, patron al Rapidului în perioada 2013-2014. Un apropiat de conducerea PSD. Cristescu a participat astă-vară la discuţiile purtate de primar cu diversele tabere ale mişcării rapidiste.

Această construcţie – Academia Rapid – nu are însă, legal, nimic în comun, în afara numelui asemănător. Adevăratul FC Rapid a intrat în faliment în iunie 2016. Momentan, Academia închiriază cu luna marca Rapid de la SC FC Rapid, care este în faliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri