Caută
Close this search box.

MAE confirmă: Un diplomat român acreditat în Rusia a fost declarat persona non grata

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă că un diplomat român acreditat în Rusia a fost declarat persona non grata, după o măsură similară adoptată de ţara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie în cazul atacului de la Salisbury.

FOTO: Pagina de Rusia

„MAE reiterează poziţia sa de condamnare a oricăror acţiuni care ameninţă securitatea colectivă şi dreptul internaţional”, se arată într-un mesaj al MAE.

Ministerul rus de Externe a convocat vineri ambasadori şi reprezentanţi din mai multe state, inclusiv din România, ţări care au decis expulzarea diplomaţilor ruşi, în urma atacului neurotoxic care l-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, relatează agenţiile de ştiri Sputnik şi Reuters.

„Reprezentanţii vor primi note de protest şi vor fi informaţi cu privire la contramăsurile pe care le va lua Rusia”, a anunţat Ministerul de Externe printr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Administraţia Vladimir Putin a decis vineri că va expulza aproximativ 150 de diplomaţi din zeci de ţări, inclusiv unul din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri