Caută
Close this search box.

Mâncăi de restaurant: 80% dintre români, în ultimele şase luni

mâncăi de restaurant

Creșterile de salarii din ultimii ani au scos în oraș din ce în ce mai mulți români. 80% dintre ei, potrivit unui studiu, au devenit mâncăi de restaurant, în ultimele 6 luni. Ei au luat masa măcar o dată la restaurant. Au ales să meargă la cele cu specific românesc.

Uleiul rânced din restaurante, la mare căutare printre hoţii din America

Întrebați însă ce anume au ales din meniul românesc, au răspuns: pizza sau paste. În 2012, după ani de criză financiară, timp în care românii au tăiat de unde au putut, puțini erau cei își permiteau luxul unei mese la restaurant, aminteşte Ştirile TVR.

Un studiu realizat de IRES acum șase ani arată că 60% dintre oameni mâncau acasă, ca să facăb economii. Creșterea veniturilor din ultimii ani a îndulcit însă cu mult statistica. Lucru care se vede cel mai bine în cifrele înregistrate de piața de mâncare gătită.

Mâncăi de restaurant, în cele mai mari oraşe din România

În cinci dintre cele mai mari orașe din România – București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași – vânzările depășesc 7 miliarde de lei, dintre care Bucureștiului îi revine aproape 5 miliarde de lei, potrivit unui studiu realizat de catre Hospitality Culture Institute.

Studiul arată că, peste 80 dintre românii au luat masa în oraș sau au comandat mâncare acasă cel puțin o dată în ultimele 6 luni. Problema este, spune autorul studiului, că mulți dintre consumatori nu au, încă, o minimă cultură culinară.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de aproximativ 800 de persoane din mediul urban cu vârsta de peste 18 ani din 5 orașe românești de referință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri