Caută
Close this search box.

Marine Le Pen, inculpată. A postat pe Twitter imagini cu atrocităţi

Marine Le Pen

Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, a fost inculpată după ce a postat pe Twitter imagini cu atrocităţi comise de reţeaua teroristă Stat Islamic, fiind acuzată de distribuirea de mesaje violente care incită la terorism sau aduc atingere gravă demnităţii umane.

Emmanuel Macron, președintele Franţei. Marine Le Pen îşi recunoaşte înfrângerea

Acţiunea de inculpare a fost aprobată joi de un judecător de la o instanţă din Nanterre, lângă Paris, după ce Adunarea Naţională franceză, camera inferioară a Parlamentului de la Paris, a retras imunitatea de care deputata franceză beneficia.

Marine Le Pen a potat pe internet atrocităţi comise de Statul Islamic

Marine Le Pen, care a candidat anul trecut la preşedinţia Franţei, a postat pe Twitter, în 2015, trei imagini cu atrocităţi comise de militanţi ai Stat Islamic, inclusiv cu un jurnalist american decapitat de terorişti.

Le Pen a şters ulterior imaginea cu decapitarea jurnalistului american, la cererea familiei victimei. În cazul în care este găsită vinovată, Le Pen riscă până la trei ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro, explică Mediafax.

„Sunt inculpată pentru că am condamnat ororile Daesh”, a declarat deputata franceză, folosind numele în arabă al reţelei teroriste Stat Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri