Caută
Close this search box.

Meleşcanu: Declaraţiile de unire cu R. Moldova nu au valoare juridică

meleşcanu

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat sâmbătă, la Ploieşti, că declaraţiile de unire a României cu Republica Moldova sunt ‘expresia unei dorinţe de a fi mai aproape’, însă ele nu au o valoare juridică.

Republica Moldova: primul ministru a cerut retragerea trupelor din Transnistria

Meleşcanu vede basarabeni doritori să fie mai aproape de România

Din punctul meu de vedere, declaraţiile privind unirea pe care le-au adoptat mai multe municipalităţi sau conduceri de comune sunt de fapt expresia dorinţei de a fi mult mai aproape de România.

Ele nu au valoare juridică. Sunt expresia unei dorinţe pe care o înţelegem şi pe care o respectăm. Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte declaraţia politică a Consiliului de la Prahova.

, a spus Meleşcanu.

Meleşcanu vede diferenţe de viziune

Există aici un sentiment foarte puternic pentru o strângere a legăturilor cu Moldova. Prahova este probabil unul dintre judeţele care a organizat cele mai multe acţiuni în Republica Moldova. (…)

Deci, este expresia unei dorinţe de a fi mai aproape. Din punctul nostru de vedere, ele nu au nici un fel de valoare juridică şi nu afectează în nici un fel relaţiile noastre cu Republica Moldova.

, a spus Meleşcanu. El a precizat că există o diferenţă de viziune între preşedintele Igor Dodon şi majoritatea guvernamentală şi parlamentară din Republica Moldova.

„Eu cred că trebuie să facem o distincţie foarte clară între poziţia preşedintelui Dodon şi care este voinţa politică a Guvernului şi a Parlamentului Republicii Moldova. Vreau să vă asigur, (…) există un respect deosebit şi mulţumiri calde pentru tot ceea ce face România în sprijinirea Republicii Moldova. Există o diferenţă de viziune între preşedintele Dodon, care este mai degrabă preocupat de orientarea Republicii Moldova spre spaţiul estic şi de majoritatea guvernamentală şi de majoritatea parlamentară care susţin ideea drumului european al Republicii Moldova, idee în care România contribuie foarte substanţial”, a mai spus Meleşcanu.

O declaraţie de reunire a României cu Republica Moldova a fost semnată, miercuri, de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Prahova şi de consilierii judeţeni, prin acest document cerându-se Parlamentelor celor două ţări să adopte o declaraţie comună privind reîntregirea ţării şi a neamului românesc, dar şi un pachet pachet de legi în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri