Caută
Close this search box.

Mihai Chirică, exclus din PSD, acuză: Demnitatea este călcată în picioare de conducătorul partidului doar pentru motivul ‘că aşa vrea el’

Mihai Chirica

Primarul Iașului, Mihai Chirică, a declarat că a aflat din presă de excluderea sa din Partidul Social Democrat.

PSD Iaşi a transmis un comunicat de presă, pe 26 febrruarie, prin care anunța că au fost excluși din partid viceprimarul Gabriel Harabagi, preşedintele executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, Sorin Iacoban și primarul Mihai Chirică.

„Fac conferinţe de presă, emit comunitate de presă într-o modalitate aberantă şi abuzivă, dar nu ştim noi, cei despre care se vorbeşte în spaţiul public. În presă se vorbeşte că a fost luată decizia. Cine ştie despre ea? Cui i s-a comunicat? Nu există nicăieri în lumea asta să faci conferinţe şi comunicate de presă fără ca persoana incriminată să afle prima. Dacă mă întreabă cineva, eu spun că nu este adevărat că am fost exclus. Nu cred lucrul ăsta”, a declarat Mihai Chirică pentru Agerpres.

Primarul Mihai Chirica a deschis în urmă cu câteva săptămâni o acţiune în instanţă pentru a afla de ce a fost exclus din cadrul Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat. El susţine că nu i-a fost respectat dreptul constituţional de a fi informat oficial despre excludere, deşi a trecut aproape un an. Chirica susţine totodată că a aflat tot din presă că a fost exclus din conducerea PSD.

Chirica a făcut acest demers pentru a demonstra că există „un stat de drept”. „Nu mare dragoste mă leagă de conducerea partidului de la Bucureşti, şi o spun public de fiecare dată, dar nu pot să stau indiferent şi să văd de fiecare dată cum demnitatea este călcată în picioare de conducătorul partidului doar pentru motivul ‘că aşa vrea el’. Nu, trebuie să demonstrăm totuşi că există un stat de drept. Aşa se vor distruge partidele politice. Profită de un lucru extraordinar de periculos, de faptul că oamenii nu mai au orizont politic în ţara asta. ‘Nu mă duc’, ‘nu mă apropii’ iar prin absenteism la vot şi decadenţa totală a celor care au făcut politică până în momentul de faţă, românul nu mai ştie ce să facă şi apar aberaţiile pe care le vedem astăzi în România. Ne-am debranşat de la cele mai elementare principii de stat de drept tocmai din cauza faptului că declasăm clasa politică, provocând absenteism, nu participarea activă a cetăţenilor la actul politic. Vreau să-i ajut prin propria mea situaţie să revenim la nişte principii de moralitate şi în politică”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri