Caută
Close this search box.

Mihai Fifor: România condamnă ferm otrăvirea fostului spion Serghei Skripal

mihai fifor

România condamnă ferm otrăvirea fostului spion Serghei Skripal la 4 martie în Salisbury, Marea Britanie, un stat aliat NATO – a declarat astăzi la Arad ministrul apărării Mihai Fifor. El a precizat pentru Rador că este îngrijorător modul în care Federaţia Rusă îşi reglează conturile pe teritoriul altor state.

În ceea ce priveşte poziţia României faţă de situaţia extrem de gravă apărută la Londra, desigur România s-a poziţionat aşa cum a făcut fiecare ţară aliată din cadrul NATO alături de o ţară membră NATO, mă refer la Marea Britanie.

Nu putem să fim de acord cu ce s-a întâmplat în Marea Britanie şi desigur privim cu mare atenţie şi cu mare îngrijorare ce se va întâmpla în perioada imediat următoare. Sunt chestiuni ce ţin de diplomaţie în momentul de faţă, dar încă o dată poziţia României nu poate fi alta decât poziţia NATO.

Kremlinul acuză Marea Britanie că îşi împinge aliaţii spre o confruntare cu Rusia

Este o nouă dovadă, dacă vreţi, a modului în care Federaţia Rusă înţelege să-şi regleze conturile în afara graniţelor sale”, spune Mihai Fifor, ministrul Apărării.

Şi liderii europeni au convenit să susţină poziţia guvernului britanic, care atribuie Rusiei responsabilitatea atacului de la Salisbury.

Kremlinul şi Ministerul rus de Externe au anunţat că regretă solidariatea europeană în acest caz şi acuză Marea Britanie că îşi împinge aliaţii spre o confruntare cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri