Caută
Close this search box.

Mihai Şora ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Mihai Şora ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea valorilor culturale româneşti, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 28 martie.

„Se conferă titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti domnului Mihai Şora, în semn de recunoaştere a activităţii sale şi a contribuţiei la dezvoltarea şi promovarea valorilor culturale româneşti”, se arată în proiectul de hotărâre.

În expunerea de motive se arată că Mihai Şora este o personalitate marcantă a societăţii române contemporane.

Mihai Şora a luat atitudine faţă de derapajele autorităţilor 

„Că filosof şi eseist a avut o activitate publicistică remarcabilă. (…) Şora a avut o contribuţie importantă în societatea românească prin activitatea sa profesională desfăşurată în cadrul Editurii de Stat pentru Literatură şi Artă (redactor-şef între anii 1954 – 1969), unde s-a remarcat ca fiind fondatorul unei noi colecţii de cărţi, ‘Biblioteca pentru Toti’, Editurii pentru Limbi străine (şef de secţie între anii 1951 – 1954), Ministerului de Externe (referent de specialitate între anii 1948 – 1951) „, releva sursa citată de ziare.com.

„Implicarea să civică este şi ea foarte însemnată. Este membru fondator al Alianţei Civice, al Grupului de Dialog Social, precum şi al Societăţii Române de Fenomenologie. Este membru de onoare al Academiei Române.

Prin apariţiile şi poziţiile sale în spaţiul public s-a remarcat că un reper moral, luând atitudine faţă de derapajele autorităţilor şi susţinând constant păstrarea principiilor unui stat democratic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri