Caută
Close this search box.

Monica Macovei: Eu nu defăimez, Dragnea e un infractor. Ne duce în dictatură, de genul lui Stalin

monica macovei

Monica Macovei a răspuns acuzaţiilor aduse de Liviu Dragnea, potrivit cărora defăimează România. Ea a afirmat că preşedintele PSD se pune în poziţia de a fi statul şi că a fost cucerit de putere.

„Nici o lege antidefăimare inventată de Dragnea nu va putea şterge un adevăr. Şi anume că e condamnat definitv pentru fraudă electorale, că este trimis în judecată într-un alt dosar şi că este cercetat pentru fraudă cu bani europeni, peste 21 de milioane de euro, investigaţie pornită de OLAF.

Adevărul produce insomnii politicienilor cu probleme penale, eu voi spune adevărul şi mă bucur că le produs insomnii. Vor să scape de dosare penale. Ei sunt cei care practic duc la pierderea demnităţii şi respectului pentru ţară. Ei defăimează ţara.

Monica Macovei: Ţara nu e Dragnea

Ceea ce spun şi am spus public e că Dragnea este un infractor. Şi condamnat, şi anchetat, şi trimis în judecată. El se suprapune ţării şi spune că cei care defăimează România… Nu, eu îmi apăr ţara, dar el se pune în poziţia de a fi tara, de a fi statul. Asta înseamnă o anumită doză de a fi cucerit de putere. îţi ia minţile câteodată.

Dacă eu spun că Dragnea e condamnat penal nu înseamnă că defăimez tara, înseamnă că a condamnat penal. Îl supără probabil, dar îl priveşte, că el a comis infracţiunea. Ţara nu e Dragnea”, a declarat Monica Macovei, citată de caplimpede.ro.

„Ţara sunt oamenii şi ei sunt curaţi, protestatarii sunt în stradă… că parcă şi ei au defăimat ţara. Deci să aibă grijă cu puterea şi păstrarea întreagă a minţilor. Ne duce într-o perioadă de dictatură, de genul lui Stalin, în care dacă critici, dacă insulţi, dacă spui adevărul despre o persoană care e la conducerea ţării înseamnă că insulţi ţara.

Pe vremuri, sub comunism, era o infracţiune în codul penal – ofensă adusă autorităţii – şi de fiecare dată când spuneai ceva despre un înalt demnitar comunist era considerată o insultă împotriva autorităţii statului”, adaugă Monica Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri