Norica Nicolai, europarlamentar din partea ALDE, a afirmat că iniţiativa decorării unor înalţi oficiali olandezi de către preşedintele Klaus Iohannis ar reprezenta o „umilinţă” şi  o „lipsă de demnitate”.

„Ce ghinion (…) să ai o ţară condusă de un om care ieri decora înalţi oficiali olandezi! Un fost prim-ministru al cărui partid în 2006, când Olanda vota aderarea României la Uniunea Europeană, s-a opus şi a votat împotriva aderării noastre, iar ieri preşedintele nostru l-a decorat pe acest oficial pentru contribuţia la aderarea României la Uniunea Europeană. Câtă umilinţă şi câtă lipsă de demnitate! E datoria noastră să reclădim şi să reconstruim demnitatea şi mândria naţională. (…) ALDE face asta în fiecare zi!”, a spus Nicolai, în discursul susţinut la conferinţa de alegeri a ALDE Prahova, conform Agerpres.

Norica Nicolai susţinecă 2019 trebuie să fie anul în care ALDE va da „primul preşedinte român şi liberal”.

„Anul viitor va fi decisiv pentru noi. Va fi un an în care ne vom alege preşedintele. Va fi un an în care vom încerca să uităm de bătăliile pentru democraţie pe care foarte multe partide politice, chiar prietene, le mimează, de bătăliile pentru libertate, pe care foarte multe partide politice, chiar prietene, le simulează. Noi am reuşit să fim ceea ce suntem astăzi pentru că noi credem în dreptate, pentru că noi credem în libertate. (…) Cred că anul viitor va fi anul ALDE, anul singurului partid liberal care crede în valori, care le continuă în istorie (…). 2019 sper să fie anul primului preşedinte liberal autentic, şi român şi liberal. E nevoie să gândim la viitor”, a mai afirmat Nicolai.

50 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =