Caută
Close this search box.

Noul consilier pentru Securitate Naţională al lui Trump a colaborat cu Cambridge Analytica

Noul consilier pentru Securitate Naţională – desemnat joi de Donald Trump – a colaborat cu Cambridge Analytica.

O asociaţie de lobby politic înfiinţată de John Bolton, numit de preşedintele american Donald Trump în funcţia de consilier pentru Siguranţa Naţională, a avut un contract cu firma de consultanţă Cambridge Analytica.

Potrivit unor surse citate de The New York Times, organizaţia de lobby numită Comitetul de acţiune politică John Bolton Super a apelat la serviciile firmei Cambridge Analytica în august 2014, pentru identificarea profilului psihologic al alegătorilor.

În intervalul 2014-2016, firma de lobby politic a lui John Bolton a cheltuit aproape 1,2 milioane de dolari pentru „activităţi de cercetare”, cel mai probabil pentru sondaje de opinie.

Pentru acest contract, Cambridge Analytica a folosit date obţinute din conturile Facebook

Cotidianul The New York Times a obţinut o copie a contractului între Comitetul de acţiune politică al lui Bolton şi compania Cambridge Analytica, potrivit ziare.com. Contractul prevede oferirea de către compania Cambridge Analytica a unor servicii de „microprofilare a comportamentelor prin mesaje psihografice”.

„Datele primite de organizaţia de lobby a lui John Bolton proveneau din Facebook. Le-am explicat care era procedura. Am discutat în şedinţe despre aceste lucruri”, a declarat Christopher Wylie, fost angajat al companiei Cambridge Analytica.

Donald Trump l-a desemnat joi seară pe John Bolton consilier prezidenţial pentru Siguranţa Naţională în locul lui Herbert McMaster, care a fost demis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri