Caută
Close this search box.

O instanţă a decis: Starbucks și alte firme trebuie să dea avertismente despre cancer

Compania Starbucks și alte firme care vând cafea trebuie să pună avertismente legate de apariția cancerului pe produsele lor din California, a decis o instanță din California.

Potrivit Reuters, o organizație non-profit a dat în judecată aproximativ 90 de firme de vânzare a cafelei, solicitând ca acestea să avertizeze consumatorii că acei compuși chimicali din cafea ar putea cauza apariția cancerului.

Una dintre substanțele chimicale este acrilamida, un produs secundar rezultat din procesul de prăjire al boabelor de cafea, care este prezent în concentrație mare în cafeaua preparată.

Judecătorul din Los Angeles Elihu Berle a spus în decizia pe care a luat-o miercuri că Starbucks și ale companii nu au reușit să demonstreze că nu există niciun risc semnificativ din partea produsului cancerigen rezultat în urma procesului de prăjire a boabelor de cafea, se arată în documentele tribunalului, potrivit Reuters.

Starbucks și alte părți implicate în proces au termen până la 10 aprilie să formuleze o contestație față de această decizie.

De asemenea, Starbucks a refuzat să facă vreun comentariu, precizând doar că există un comunicat al Asociației Naționale de Cafea din SUA, care spune că jucătorii din această industrie iau în considerarea formularea unui apel.

”Avertismentele de risc de cancer pe cafea ar fi confuze. Dietary Guidelines, care aparține de Guvernul SUA, spune că acest consum de cafea poate fi un stil de viață sănătos”, se arată în comunicatul Asociației.

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri