Caută
Close this search box.

Omul lui Dragnea a încurcat-o cu autorităţile americane

omul lui dragnea

Omul lui Dragnea pe lângă sistemul din jurul preşedintelui american, Donald Trump, a cam încurcat-o cu Departamentul de Justiţie. El a încercat să negocieze să fie lăsat în pace şi să ia şi un comision gras. Nu i-a mers. Wall Street Journal dezvăluie totul.

Elliot Broidy a purtat discuţii ca să câştige milioane de dolari. Totul – într-o încercare de a pune capăt, în Statele Unite, unei investigaţii. Ea era aată la o afacere sulfuroasă a companiei malaeziene 1MDB, titrează WSJ.

Mai multe e-mailuri indică faptul că Broidy şi soţia negociau un comision pentru situaţia în care Departamentul de Justiţie închide ancheta.

Omul lui Dragnea pe lângă Trump face la fel şi în Malaezia

Elliot Broidy este cunoscut în România drept cel care l-a invitat pe Liviu Dragnea, în ianuarie 2017, la învestirea lui Trump. Compania lui Broidy, Circinus, a semnat un acord cu Romarm pentru un proiect al Armatei. Principiul acestui gen de afaceri este simplu şi se enunţă în câteva cuvinte:

Eu vă dau bani de la bugetul ţării mele, voi faceţi astfel ca Justiţia să mă lase în pace.

Dar omul lui Dragnea are probleme în Statele Unite. Pe care a încercat să şi le rezolve la marginea legii americane, cu Departamentul de Justiţie. Concret, dacă DoJ renunţa la investigaţia într-un scandal de corupţie malezian, în care de la el se ajunge la premierul din Kuala Lumpur, câştiga bani grei.

De ce nu merge Klaus Iohannis la învestirea lui Donald Trump

Elliott Broidy, împreună cu soţia sa, Robin Rosenzweig, avocată, discutau elaborarea unui contract de consultanţă. Acesta ar fi trebuit să fie cu Jho Low, un om de afaceri malaezian. El este în centrul scandalului legat de compania 1Malaysia Development Bhd.. Scandalul a are legături cu premierul Malaeziei, Najib Razak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri