Caută
Close this search box.

Până în anul 2050 ciocolata ar putea să dispară definitiv. De vină ar fi schimbările climatice

Arborii de cacao sunt în pericol să dispară până în anul 2050, din cauza schimbărilor climatice, avertizează oamenii de știință de la Administrația Atmosferică și Oceanică.

Astfel, oamenii de știință de la Universitatea din California încearcă să găsească o soluție pentru salvarea arborilor de cacao, prin modificarea genetică, astfel încât să poată supraviețui într-un climat mai cald și mai arid, scrie The Independent.

Acest lucru ar putea fi posibil cu ajutorul unei tehnologii numite CRISPR, care le permite oamenilor de știință să producă modificări genetice, în condițiile în care multe dintre plantațiile de cacao există în zone în care oamenii depind de aceste producții pentru a-și putea supraviețui, iar aceste zone sunt amenințate de efectele schimbărilor climatice – lipsa de apă și boli care afectează arborii.

Două treimi din producția mondială de ciocolată folosește cacao din doar două țări din Africa de Vest: Coasa de Fildeș și Ghana, însă solul și clima din cele dou țări nu vor mai fi adecvate pentru plantațiile de cacao, în următorii 40 de ani. Astfel, cercetătării încearcă modificarea genetică a plantelor, astfel încât să facă față temperaturilor ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri