In opinia lui Andrei Plesu, modul in care gandeste si actioneaza Liviu Dragnea, liderul PSD, aduce grave prejudicii Romaniei.

„M-am saturat de prosti tantosi! Si cred ca spunand asta ma comport patriotic si trezitor”, spune Andrei Plesu, referindu-se la intentia lui Liviu Dragnea, liderul PSD, de a propune o lege care sa incrimineze defaimarea tarii.

„Din pacate, ideea domnului Dragnea nu are, pentru mine, nimic nou. Asa ii ameninta si fosta Securitate pe cei care, la Europa Libera sau la unele intalniri, cu straini isi permiteau sa spuna ca in Romania e saracie, cenzura, minciuna, politie politica etc.
Tradatori de tara au fost, deci, toti cei care, semnaland raul, incercau sa stimuleze responsabilitatea tarilor avansate in efortul de a apara drepturile omului, libertatea de exprimare, democratia adevarata.

(…)Daca se va ajunge la procese si condamnari, sunt gata sa denunt si ne-patrioti din trecut si sa aduc probe compromitatoare: De la Cantemir si Eminescu, pana la Caragiale, Ion Ghica, Goga, Cioran s.a. Nu mai vorbesc de marii calomniatori Monica Lovinescu si Virgil Ierunca”, spune, cu amaraciune, Andrei Plesu, conform ziare.com.

Plesu remarca faptul ca liderul PSD combate mai degraba curajul civic decat incompetenta si incultura.

„Modul de a gandi al lui Liviu Dragnea (desi termenul „gandire” e excesiv) denota cel putin doua derapaje mentale grave:

1. Identificarea partidului si a intereselor proprii cu tara: dai in mine, dai in fabrici si uzine…
2. Convingerea suie ca nu coruptia, hotia, minciuna triumfalista, fudulia „patriotica”, incompetenta si incultura clasei politice ne fac de ras si nedemni de respectul contemporanilor, ci luciditatea, curajul civic, refuzul de a ascunde gunoiul sub pres si dorinta de a aduce tara la nivelul de civilizatie sociala, politica si economica pe care il merita”, sunt cuvintele lui Andrei Plesu.

„Profit ca ideea domnului Dragnea nu e inca litera de lege si reafirm ceea ce am spus de curand: M-am saturat de derbedei si de toape! M-am saturat sa vad amanetat destinul Romaniei in beneficiul unor mediocritati smechere. M-am saturat de prosti tantosi! Si cred ca spunand asta ma comport patriotic si trezitor”, adauga scriitorul.

„Cine prefera lautarismul ghiftuit, nationalismul de fatada, fenta golaneasca, mizind simultan si pe prostia romanilor si pe prostia strainilor nu ne vrea binele, ci ne condamna la o oarba obedienta”.

Liviu Dragnea, a anuntat ieri ca PSD va promova un act normativ in baza caruia vor fi sanctionate persoanele care denigreaza imaginea Romaniei in exterior.

77 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =