Caută
Close this search box.

Poliţia britanică percheziţionează un avion Aeroflot la Londra

poliţia britanică

Un avion aparţinând companiei aeriene naţionale Aeroflot era percheziţionat vineri de poliţia britanică. Totul – pe un aeroport de la Londra, afirmă ministerul rus de externe. Autorităile britanice nu au prezentat motivul percheziţiei, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, conform Digi24.

Rusia va evalua nivelul de ostilitate al Occidentului (Cazul Skripal)

Percheţia făcută de poliţia britanică, considerată de Rusia „ultima provocare”

Ea a denunţat această percheziţie drept ”ultima provocare”. Tensiunile între Londra şi Moscova au atins un nivel extrem de ridicat. Aceasta după ce Marea Britanie a acuzat Rusia că este ”vinovată” de otrăvirea cu novicioc, un agent neurotixic, a lui Serghei Skripal.

Skripal este un fost agent dublu rus. El a fost otrăvit împreună cu fiica lui, Iulia, pe 4 martie, la Salisbury, în sud-vestul Angliei. Atât Londra, cât şi Moscova au expulzat câte 23 de diplomaţi ai celeilalte părţi.

Rusia a dispus vineri, escaladând acest război diplomatic, ca Marea Britanie să-şi reducă prezenţa diplomatică la Moscova la nivelul celei ruse la Londra. Numărul diplomaţilor expulzaţi suplimentar de Moscova era neclar imediat.

Zaharova nu a precizat numele aeroportului de la Londra pe care are loc această percheziţie. Însă un zbor de la Heathrow către Moscova prezenta o întârziere de trei ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri