Europarlamentarul Cristian Preda denunţă faptul că s-ar putea să fie judecat în secret de Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României.

El a anunţat, la data de 14 martie, că a fost „chemat în faţa Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care ar relua acuzaţiile PSD/ALDE de defăimare a ţării.

Administraţia Prezidenţială a comunicat, că „declaraţiile domnului Cristian Preda, susţinute în cadrul Parlamentului European, reprezintă motivele invocate în solicitare”.

Costin Georgescu, fost director al SRI, este preşedintele Consiliului de Onoare, iar din respectvul for mai fac parte Medicul Şerban Brădisteanu, Gabriela Firea ori Ecaterina Andronescu.

Cristian Preda, pe pagina sa de Facebook:

Judecat în secret?
Am scris Cancelariei ordinelor că doresc ca audierea mea, din 28 martie a.c., în fața Consiliului de onoare al ordinului „Steaua României” să fie publică.

Regulamentele în vigoare o îngăduie.
Interesul vădit de public pentru dezbaterea despre defăimare și libertate ar justifica – am zis eu – transmiterea online sau tv. a „procesului”.

Dl. consilier de stat Angelescu, care păstorește Cancelaria ordinelor, a răspuns „nu”, precizând că legea prevede că, în afara membrilor consiliului de onoare și a „acuzatului”, doar o persoană mai poate participa la audiere, și anume președintele.

I-am explicat dlui. consilier diferența dintre participare și acces public, arătând că eu solicit nu invitarea șefului statului, ci ca oricine dorește să poată vedea ce acuzații mi se aduc și cum anume mă apăr.
Nu, nu, nu – a zis dl. consilier.

Credeți că e normal să fiu judecat de Firea, Andronescu, Geoană, Brădișteanu etc. în spatele ușilor închise?

E firesc ca Palatul Cotroceni să îngăduie unei majorități pesediste din consiliul ordinului să-și facă de cap în incinta Președinției?
În fond, am primit Steaua României, nu Steaua PSD…,conchide Preda.

176 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here