Caută
Close this search box.

Procurorii în alertă! Propagandă teroristă în România

Percheziţii DIICOT

Procurorii DIICOT sunt în alertă după ce un cetățean străin este suspectat de propagandă teroristă pe teritoriul României.

Conform Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, a fost deschis un dosar a sesizarea Serviciului Român de Informaţii, care il vizează pe un cetățean român, de origine palestiniană, în vârstă de 30 de ani.

Suspectul se află într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu. ”Persoana a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste” se arată în comunciatul DIICOT.

Joi, procurorii împreună cu ofiţeri de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut o percheziţie la domiciliul suspectului situat pe raza judeţului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice. Suspectul urmează aă fie audiat în dosarul în care este suspectat de de implicare în promovarea prin propagandă a unor mesaje radicale specifice unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu şi instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive, potrivit news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri