Caută
Close this search box.

PSD evaluează ambasadorii. Meleșcanu: Analizăm mai ales numirile politice

mae

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că a început evaluarea ambasadorilor României şi va face o evaluare „cantitativă şi calitativă”.

„Bineînţeles că problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, inclusiv prin programul de guvernare al nostru. Ceea ce ministerul poate să facă şi trebuie să facă este să deschidă uşi, să creeze contacte care să permită societăţilor de stat sau private să se bucure de anumitre oportunităţi de afaceri. Lucrul acesta s-a făcut în mare parte, dar este loc şi de mai bine”, a declarat Teodor Meleşcanu, citat de Agerpres, menționând că în MAE sunt angajaţi oameni de carieră, dar la conducerile ambasadelor există „uneori şi numiri politice”, cum se întâmplă şi în alte state.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat, săptămâna trecută, că aşteaptă de la ministrul de Externe o analiză din care să rezulte ce avantaje a adus statului român fiecare şef de misiune sau ataşat comercial, adăugând că acest subiect va fi discutat în coaliţia de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri